понеділок, 28 лютого 2011 р.

Варто чи ні?

«…не існує єдиної методології, яка б дозволила створити успішний проект. Так само не існує чарівної «кнопки», яка б допомогла просунути блог «в один клік», - Слава Баранський, автор журналу Lifehacker.

Серед численних рекомендацій блогерам є й така: " Налагоджуйте дружні стосунки з читачами, не лишайте без уваги коментарі". Чи потрібно автору посту відповідати на всі коментарі? Як це робити найкраще? Відповідати одразу в тих же коментарях чи надсилати приватні повдомлення? Що доцільніше, ефективніше, коректніше? 

Нетикет з цього приводу, як на мене, не дає вичерпної відповіді, а можливо, я її просто не бачу чи пригадати не можу.

Нетикет говорить, що відповідати на коментарі потрібно, а якщо мова йде про блог, що тільки починає "набирати обертів" - необхідно. Звісно, якщо у блога мільйонна аудиторія, якісь коментарі можна узагальнювати і відповідати кільком або усім дописувачам одразу. Є випадки, коли публічні коментарі недоцільні, або й взагалі, неприпустимі. Приватні повідомлення - чудовий варіант, коли потрібно поспілкуватися з агресивним, злісним коментатором; вказати на якісь помилки читачеві; висловити почуття.

2 коментарі:

  1. На мою думку, потрібно відповідати постійно!!! Реагувати на на всі коментарі, якого б вони характеру не були!
    Це твій "дім" (блог), і тобі встановлювати порядки! Ти можеш нічого і не писати...тільки викидати інфу... Але, якщо ти чекаєш живої реакції на створене повідомлення в блозі, то не слід нехтувати!

    ВідповістиВидалити
  2. Дещо запізніла в мене реакція ). Але все ж реагую і дякую за небайдужість.

    ВідповістиВидалити