понеділок, 21 березня 2011 р.

Комп'ютернa грa. Допомога під час передозування

Раніше він бігав, грався з друзями, чомусь радів... Все змінилося - він похмурий, з ним важко розмовляти, він годинами може не їсти і гратися, гратися, гратися... з комп'ютером.
Проблема, пов`язана з комп`ютерною залежністю, має вирішуватися спільно: розробниками ігор, психологами, медиками, педагогами, батьками. Комп`ютер - це факт сучасної дійсності і відгороджувати від нього підлітків не можна. Як же тоді допомогти? Що треба знати, щоб вберегти здоров`я дитини?

1. Не дозволяти грати дуже довго без перерви.
2. Домовитися перед грою про перерви.
3. Залучати дитину до занять активними видами спорту.
4. Спілкуватися з дитиною про все, що її цікавить.
Детальніше: Дігноз - ігроманія (поради батькам) // Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту.
P. S.: кращий спосіб зрозуміти свою дитину - спілкуватися з нею.

5 коментарів:

  1. Маю знайомого знайомих, який певно вже назавжди змінив світ реальний на віртуальний, почалось все років з 10-12, а нині йому за 25, позаду і інститут, і робота (як непорозуміння аби була),і яка відбувається якось поза основною справою - складні інтелектуальні віртуальні ігри... Світ віртуальний замінив йому друзів, спілкування, роботу, світогляд в цілому... Рівень життя підтримують батьки. А що далі?

    ВідповістиВидалити
  2. Можна спробувати знайти альтернативне захоплення, таке-ж потужне як і віртуальний світ. Наприклад, шановні батьки, спробуйте купити йому (їй) автівку, тільки-ж не ЗАЗ! Так, це дорогий відкуп, але за все колись треба платити, сьогодні за те, що прогавили той момент, коли можна було взяти дитинку за руку, приділити більше саме батьківської уваги, і тоді... було б все інакше.

    ВідповістиВидалити
  3. @Могилянська Бібліотекарка: Одна моя знайома розповідала про схожу ситуацію, тільки хлопчині 17 минало. Друзі силоміць привели його до театрального гуртка, де самі займалися. І так кілька місяців водили... а потім хлопчина сам навчився ходити і давати собі раду в реальному житті.

    ВідповістиВидалити
  4. Поради діють, дякую!!! Перевірено!!!
    Адже, не тільки у дітей буває ігроманія!!! Дорослі інколи стають гірше дітей, попадаючи в павутину комп'ютерних ігор..((..

    ВідповістиВидалити