четвер, 5 травня 2011 р.

QR-код: у куточок нетикету


QR код блогу "Веб-спілкування, нетикет"


QR код сайту з нетикету

Такий QR код бібліотека може використовувати, щоб популяризувати нетикет. Роздрукуйте та наклейте коди в своїй бібліотеці, розмістіть їх на листівках, флаєрах, закладинках тощо.
Кожна бібліотека може зробити QR код для популяризації своїх електронних ресурсів. Скажімо, бібліотекар на своїй візитівці може розмістити QR код із посиланням на свої презентації, або вишити QR код із посиланням на сторінку свого відділу на кишені, хустинці, на кутику комірця ;). До свят чоловікам-бібліотекарям можна вже зараз почати вишивати на краватці QR код з посиланням на бібліотечну вітальну листівку.


8 коментарів:

  1. Нетикетка на ярмарке с несколькими QR кодами "нарисовалась". Владельцы айфонов позабавлялись, но для большинства посетителей это были квадратики декора, не более.

    ВідповістиВидалити
  2. Такий код спрощує пердачу даних, так як не потрібно вже записувати адресу і тд на папері. Сама бачила, як його сфоткали і одразу вся інформацію про бібліотеку є! Не знала, що його ще й вишивати можна. Треба спробувати :)))

    ВідповістиВидалити
  3. @Nata: і випікати теж, торти декорувати, спробуйте ;)

    ВідповістиВидалити
  4. так це треба харчовий принтер і як фотографію робити.

    ВідповістиВидалити
  5. @Etain: серед роздаткових матеріалів з нетикету були QR-коди, от я й вирішила підказати, як їх можна використати і задля справи, і задля втіхи

    ВідповістиВидалити
  6. ой, а расскажите по-подробнее как этим кодом пользоваться

    ВідповістиВидалити
  7. QR код «QR - Quick Response – Швидкий Відгук (відповідь)» — матричний код, що надає інформацію для швидкого її розпізнавання за допомогою камери мобільного телефону.

    За допомою QR-коду можна зашифрувати будь-яу інформацію, скажімо, текст, номер телефону, посилання на сайт тощо.

    Як користуватися:
    1. Візьміть мобільний телефон з камерою.
    2. Запустіть програму для сканування коду.
    3. Спрямуйте об’єктив камери на код.
    4. Отримайте інформацію (посилання).
    5. Радійте, що все вийшло, переглядайте, читайте, пізнавайте…

    ВідповістиВидалити
  8. Очень интересно!
    Вообще то QR код пользуется популярностью во многих сервысах. В Швеции как распознование автобусных э-билетов, на сайте http://www.flightstats.com для слежения за полётамы: и чем библиотеки хуже!?
    Думаем применение, за смартфонамы будущее!

    ВідповістиВидалити