понеділок, 10 лютого 2014 р.

Давайте створимо найкраще в Інтернеті разом!

День Безпечного Інтернету 2014 р.
11-й День безпечного Інтернету відзначатиметься у всьому світі у вівторок 11 лютого 2014.

Темою цього дня є гасло

"Давайте створимо найкраще в Інтернеті разом!


"Що ж тут створювати?!", – це питання мабудь буде у багатьох на вустах.

Поринемо у світ віртуального прострору, який, як і дійсна реальність, постійно змінюється, доповнюється. Ми не встигаємо звикнути до всіх зручностей технічних нововведень, як в суспільстві виникає питання про загрозу приватності особистого життя людини.

Що ж це за загрози? Звідки вони беруться?

Може  відео про  винахід "Розумні окуляри" компанії Google роз’яснить нам дещо з цих питань.



Що ж таке приватність, особистий простір?

"Ти — це ти! Ти — особистість із найпершої хвилини свого народження. У тебе є ім’я, прізвище, родина, адреса, улюблені іграшки, мобільний телефон, тощо. Все це — твій особистий простір, твій маленький світ. Деякі люди в інтернеті можуть намагатися проникнути у твій простір. У чатах, ICQ або форумах, «Однокласниках.ру» або інших соціальних мережах ці люди можуть просити тебе детальніше розповісти про себе та свою родину, розпитувати про твій вік або про улюблені місця прогулянок, ким працюють твої батьки, за якою адресою ти мешкаєш, що цікавого й коштовного є в твоєму будинку, коли твої батьки йдуть на роботу. Не впускай у свій світ незнайомців!" (Більш детальніші поради Ви зможете переглянути на порталі "Безпечний Інтернет" від компанії Київстар).

Тож коли ми говоримо про особисту безпеку, давайте пам'ятати, що Ваші друзі, знайомі і просто оточуючі Вас люди (можливо не найприємніші у спілкуванні) мають право на особисте життя.

А найголовніше, можуть розраховувати на нашу з вами порядність і на те, що їх особисті дані, а можливо і хвилини слабкості, не будуть опубліковані в мережі Інтернет для перегляду багатомільярдною публікою.

З повагою, Нетикетка Безпечна.

P.S. Шануймося, бо ми того варті!

Немає коментарів:

Дописати коментар