понеділок, 7 лютого 2011 р.

"Побачення" з нетикетом

Завдяки Skype-включенню Київ - Дніпропетровськ (Державна бібліотека України для юнацтва - Дніпропетровська ЦБС) співробітники Інтернет-центрів більше дізналися про культуру спілкування в Мережі та можливих способах її популяризації серед користувачів.
Зустріч відбулася ще 4 лютого, але відчуття і враження викласти словами спромоглася лише зараз. Початково задумувала пост з лірикою та пропорції змінюються щохвилини :).

Віртуальне спілкування з аудиторією значно ускладнюється тим, що всі спроби застосувати емпатію марні, вираз очей навпроти не відстежиш, відповідно не знаєш достеменно тієї ж миті,  що зацікавило аудиторію, викликало подив, що було новим, а що занадто тривіальним.

Якщо під час комунікації в реальному житті, реагуючи на часткове задоволення, зміну очікувань аудиторії, можна вчасно зорієнтуватися і якісно трансформувати розмову, то в процесі віртуального спілкування ризик не виправдати повною мірою сподівань учасників зростає.

Напевно, якщо ще буду проводити ось такі зустрічі, то більш чітко структурую матеріал, сформулюю лаконічніше основний меседж, навчуся більш голосно, чітко і повільно говорити.

Але все ж, гріє душу, що вже маю перший досвід віртуального спілкування з аудиторією, бо прості неформальні розмови зі знайомими, рідними людьми - то все інше.

Найщиріше дякую хочу сказати автору ідеї, організатору зустрічі і просто енергійному і харизматичному колезі-блогеру Електронного читального залу Дніпропетровської ЦБС.


6 коментарів:

  1. Все було супер, дякуючи Вам! Для першого разу, гадаю, ми впоралися на відмінно!

    ВідповістиВидалити
  2. Поздоровляю з вдало проведеним включенням! Сподіваюсь Ви будете продовжувати розпочату традицію!
    P.S. Дуже гарно пишите. Гарна і вишукана мова. :)

    ВідповістиВидалити
  3. Знаючи, що Ви, Eva, з темою нетикету "на ти", можна сказати, що все пройшло на найвищому рівні.
    А стосовно технічної незручності невідчуття зворотнього зв'язку, можна спробувати використовувати кращу камеру і давати картинку в аудиторію. Або ж спрощений варіант - відео лекції (а досвід спілкування з камерою у Вас уже є і хочу сподіватися, він Вам лише на користь у професійному розвитку і не тільки)

    ВідповістиВидалити
  4. Вітаю! Перебороти страх - це завжди важко) Але у Вас вийшло чудово) Перший крок вже зроблено!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Можу сказати велике Дякую Вам,Eva! Ви на своєму місті. У Вас все іще попереду.

    ВідповістиВидалити