четвер, 3 лютого 2011 р.

Отямити й отямитись... або Готуємось до Дня безпечного Інтернету

Останнім часом досить часто згадую слова О. Забужко «Бо віртуал – то знаєш, така штука, яка дуже боляче б’є, коли з ним загратися.». Повертаюся до них, коли довго порпаюся в купі сміття й реклами, у пошуках значущого, нового, потрібного для життя. Без пафосу, вони, як сонця промінь, будять, коли подовгу «залипаю» в Інтернеті. Допомагають отямитись. І коли якесь тендітне дівчатко заводить заїждженої пісеньки: «Вау, Інтернет!... анонімність, безкарність, ролі, маски, свобода… обирай!», – так і хочеться обережно і легесенько струснути, а раптом стрепенеться, схаменеться, отямиться… А може, це мене струснути треба), але розмову я веду чи намагаюся вести до іншого.
8 лютого відзначатимемо День безпечного Інтернету. Є нагода звернутися до питаннь безпеки і етики в мережі. Для усіх, кого ця тема цікавить, хто не полінується провести якісь заходи для себе чи й для інших, можливо, в поміч (бо керувалася, насамперед, саме цією метою) стануть матеріали, зібрані на сторінці «Скарбниця».

6 коментарів:

  1. Оскільки Інтернет став доступним майже для кожного, то переважна кількість людей вважають, що в ньому можна робити все, що забажаєш. Але вони глибоко помиляються! Насправді, етикет спілкування в мережі існує і сьогодні ми мали змогу в цьому переконатися. Нас просвітили, як з Інтернетом можна працювати, розважатися, спілкуватися з близькими друзями та рідними. А наша нова подруга Нетикеточка, просто клас)))! Студентки Олександрійського училища культури.

    ВідповістиВидалити
  2. Перший абзац просто клас! Гарно написано... Цитату Забужко і "... февраль и день его 9..." я запамятаю! :)

    ВідповістиВидалити
  3. Цього року цей день випадає на 8 лютого (другий вівторок). Хоча, яка різниця...нам таку роботу проводити цілорічно )

    ВідповістиВидалити
  4. Євгеніє! Я зачарована вашою майстерністю красного письменства! Дуже гарно викладаєте думку. Може у Вас є уже творчі доробки, а ми про це не знаємо? Признавайтеся.
    Дякую, що підгадали цю дату, обов'язково проведемо захід і скористаємося матеріалами "Скарбниці"

    ВідповістиВидалити
  5. Пані Ольго,дякую, Ваша правда, зараз виправлю.

    Пані Лесю, дякую. Зізнаюся, в юності віршики вертілись в голові і дещо таки встигла позаписувати, але там суцільна наївність і дитячий максималізм:). Ото і увесь творчий доробок :) А з професійного - спроби пера у "Бібліосвіті".

    А щодо матеріалів, то я обов'язково ще викладу кілька нових буклетів з нетикету.

    ВідповістиВидалити
  6. Слухайте! Яка це корисна інформація. Нетикеточка, продовжуйте далі в тому ж дусі.

    ВідповістиВидалити